Login

All Problems

Problem title

Difficulty

Avg time to solve

Find Path

Hard

10 mins

Subarrays With At Most ‘K’ Distinct Values

Easy

15 mins

Construct complete Binary Tree

Easy

15 mins

Buy and Sell Stock - III

Easy

10 mins

Author And Books

Easy

20 mins

Settle Debt

Hard

20 mins

Two cliques

Moderate

10 mins

Gas Stations

Moderate

10 mins

Rotate matrix by 90 degrees

Easy

15 mins

Longest Subsequence With Difference One

Moderate

30 mins

Problem

Submissions

2

Avg. time to solve

10 min

Success Rate

90%

Problem Statement

```
1. Not allowed to engage in more than 1 transaction at a time, which means if you have bought stock then you can buy another stock before selling the first stock.
2. If you bought a stock at ‘X’ price and sold it at ‘Y’ price then the profits ‘Y - X’.
```

```
It is not compulsory to perform an exact '2' transaction.
```

```
The first line of input contains an integer 'T' denoting the number of test cases.
The first line of each test case contains a single integer 'N', 'N' denotes the length of array ‘prices’.
The second line of each test case contains an 'N' space-separated integers, in which every integer denotes an element of the array "prices".
```

```
For each test case, you need to print the maximum profit made by selling the stocks.
```

```
You do not need to print anything; it has already been taken care of.
```

```
1 <= T <= 50
1 <= N <= 10^4
0 <= A[i] <= 10^9
Time limit: 1 second
```

```
2
7
3 3 5 0 0 1 4
6
1 2 3 3 6 9
```

```
6
8
```

```
Test Case 1:
```

```
Buy the first stock at ‘0-th’ day and sell at ‘2-nd’ day - ‘profit = 5 - 3 = 2’
Buy the second stock at ‘4’th day and sell at ‘6’th day - ‘profit = 4 - 0 = 4’
Total profit ‘2 + 4 = 6’.
Test Case 2:
```

```
Buy the stock at ‘0’ day and sell at ‘5’ day - ‘profit = 9 - 1 = 8’.
Suppose we bought the first stock at ‘0-th ‘ day and sold at ‘2-nd’ then the profit will be ‘3 - 1 = 2’ and second stock at ‘3-rd’ day and sold at ‘5-th’ day then the profit will be ‘9 - 3 = 6’ so total profit ‘2 + 6 = 8’.
But there is no other possibility to get more profit than ‘8’.
```

```
2
5
1 2 4 3 2
4
9 8 7 6
```

```
3
0
```

Console

Sample Test Case

Custom Test Case

Download Test Cases

Test Case 1

Test Case 2

Test Case 3

Saving Code...

Full Screen Mode

Change Language

Change Theme

Solution submission not allowed

Save Code

Reset Code